Tapahtumajärjestäjille

Happi on tapahtumajärjestäjien ja kokoontujien käytössä!

Hapessa on monenlaisia kokous- ja ryhmätyös­kentelytiloja, joita helsinkiläiset nuorten ryhmät ja järjestöt voivat varata käyttöönsä maksutta. Henkilökunta antaa tarvittaessa apua nuorten omien tapahtumien järjestämisessä.

Happisalissa on järjestetty mm. klubi-iltoja, konsertteja, messuja, seminaa­reja, vaalipaneeleja ja laneja. Nuoret artistit ja keikkamahdollisuuksia tarvitsevat bändit ovat tervetulleita soittamaan Hapen lavalle. Jos sinä tai ystäväporukkasi kiinnostutte järjestämään mitä tahansa meininkiä talossa ja haluatte lisätietoa, ottakaa yhteys Minna Jauho, minna.jauho@hel.fi

Ennen tapahtuman järjestämistä on hyvä lukea tapahtumajärjestäjän opas. Käytössä olevat tilat ja ohjeet tilavarauksen tekemiseen näet täältä.

Näyttelytilat

Happi on suosittu taidenäyttelytila, sillä Happi­salin liikkuvat näyttelyseinät ja muunneltava tila tarjoavat mahdollisuudet monenlaiseen galleria­toimintaan. Happeen voi asettaa näytteille taidetta: valokuvia, mediataidetta, maalauksia tai lähes mitä vain. Luonnonvalossa kylpevässä tilassa pääsevät oikeuksiinsa myös erilaiset installaatiot ja kolmiulotteiset teokset.

Näyttelyt varataan kolmen viikon jaksoissa. Näytteille asettaminen on maksutonta pääkaupunkiseudun nuorille.

Tukipalvelut

Tiedotus ja markkinointi

Hapessa tapahtumia järjestävät nuorten ryhmät ja järjestöt saavat halutessaan apua tapahtumien viestintään ja markkinointiin. Ota yhteyttä Hapen tiedotukseen viimeistään kolme viikkoa ennen tapahtumaa; hattumedia@hel.fi. Happi tukee myös markkinointimateriaalien, kuten julisteiden ja flyerien, teossa. Ota yhteyttä kuvatoimitukseen; ari.matinmikko@hel.fi.

Rahoitus

Mikäli järjestö tai nuorten ryhmä haluaa järjestää tapahtuman, mutta budjetissa on vajetta, nuorisoasiainkeskuksen toimintaraha Sponssi voi olla ratkaisu. Sponssi-avustuksia myönnetään nuorten ryhmälle, jonka jäsenistä vähintään 2/3 on alle 25-vuotiaita helsinkiläisiä ja jotka haluavat järjestää toimintaa nuorille.

Sponssia voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin aina ennen hankkeen alkamista. Hakeminen on helppoa, ja hakemuksen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. Hakemuksen voi täyttää esimerkiksi Hapessa, lomakkeen saa vahtimestarilta. Sen voi myös tulostaa Sponssin verkkosivuilta, joilta löydät myös tarkemmat ohjeet avustuksen hakuun.

Sponssia myöntää Nuorten kansalaistoiminnan toimisto.

Pääasiallisesti Hapen tapahtumat ovat maksuttomia, mutta erityistapauksissa yhdistykset ja järjestöt voivat kattaa tapahtuman kuluja kohtuullisella pääsymaksulla. Arpajaisiin tai rahankeräyksiin tarvittavien lupien hankintaan liittyvät kulut tapahtuman järjestäjien tulee kustantaa itse.

Lainaamo

Nuorisoasiainkeskuksen lainaamosta voit lainata monenlaisia vehkeitä ja vempaimia – olitpa sitten järjestämässä leiriä tai discoiltaa. Lainaamon tarvikkeet on tarkoitettu Helsingin alueella toimivien nuorisojärjestöjen ja nuorten ryhmien käyttöön. Varaukset ja tiedustelut ensisijaisesti sähköpostitse osoitteesta nklainaamo@hel.fi.

AV-lainaamo ma ja to klo 14-18

Yhteystiedot
puh. 09-310 89051
nklainaamo@hel.fi
Hietaniemenkatu 9 B
(Lapuankadun ja Perhonkadun kulma, rampista alas)