Sankareissa juhlittiin huikeita SUOMI100-bileitä 7.12.

Mä oon ihan liekeissä! Oona, 22, julisti Sankarit-toiminnan Suomi 100 -bileissä.

-Ilta on ollut hyvä ja hikinen, parasta on ollut täysillä joraaminen.

 

 

Sankarit-toiminta on eri tavoin vammaisille nuorille suunnattua toimintaa, jossa nuorten osallisuudelle ja omille toiveille annetaan paljon tilaa. Suomi 100 -bileet olivat yksi esimerkki nuorten omasta kädenjäljestä. Viikkojen suunnittelutyö huipentui railakkaseen iltaan Toimintakeskus Hapessa 7.12., kun liki sata Sankari-nuorta seuralaisineen kokoontuivat juhlimaan juuri 100 vuotta täyttänyttä Suomea. Nuorten oma visio näkyi niin makkaratarjoilussa, ilmapalloin koristellussa tilassa kuin vain suomalaista musiikkia soittavassa discossa. Omista juhlista oltiin syystäkin ylpeitä.

 

 

Tunteita ja ajatuksia herätti myös itse illan teema. -Itsenäisyys merkitsee mulle vapautta, se on ilonen asia, totesi Miska, 20. Itsenäisyys merkitsee Sankareille erityisen paljon myös henkilökohtaisella tasolla. -Itsenäisyys on sitä, että tehdään kaikki itsenäisesti, niin kuin siivotaan omaa kotia tai pyykätään, mietti 26-vuotias Linda. Sen jälkeen kun muutin omaan kotiin, elämä on ollut itsenäistä. Se tuntuu ihanalta.

 

Myös Hapen Sankaritoiminnassa voi toteuttaa omaa itsenäisyyttään. -Vaikka kun on bileet, voi olla kavereiden kesken, ilman vanhempia.

 

Arvostus illan juhlia ja teemaa kohtaan näkyi myös nuorten pukukoodissa: päällä oli paljon sinistä ja valkoista. Pauliina, 17, oli pukeutunut marimekkotyyliseen, vaaleansini-valkoiseen unelmaan. -Hain sen Keski-Italiasta.

 

 

Suomi 100 -juhliin mahtui myös yllätysesiintyjiä. Illan pääartistina lavalle kiipesi Suomi-rapin seuraava suuri nimi Dilemma. Viimeistään tässä kohtaa tunnelma nousi kattoon. Dilemman keikan jälkeen Sankari-nuoret hyppäsivätkin lavalle pyytämään uudelta suosikkiartistiltaan niin nimmareita, yhteiskuvia kuin halauksia.

 

 

Pauliina näytti käteensä juuri ilmestynyttä nimikirjoitusta. -Oh. My. God! Keikka oli mahtava ja Dilemma mun pikkutytön unelma. Muuten tää ilta on mennyt tosi loistavasti ja ihailen tätä hetkeä vielä.

 

 

Jaakko, 27, ja Emma, 26, viettivät iltaa yhdessä. Jo vuosia seurustellut pariskunta oli tanssinut illan aikana sydämensä kyllyydestä. Tärkeintä oli kuitenkin oman rakkaan läsnäolo. -Parasta illassa oli että sain Emman tänne, ilman häntä ei olisi mitään tekemistä, pakko oli saada hänet tänne. Hän on niin ihana ja muruseni, Jaakko tunnusti.

 

Illan lopussa juhlien juontajapari Miguel ja Mikko lähettivät vielä terveiset kaikille: – Olkaa onnellisia ja nauttikaa ja pitäkää hauskaa!

 

Teksti: Mimmu Marjoniemi