Miksi juuri radio? HattuMedian toimittajat istuttivat radioalan ammattilaiset vaihteeksi haastateltavan penkkiin

Millaisia eroja on radion ja tv:n tekemisessä? Mitä aamuohjelmaa juontaessa täytyy ottaa huomioon? Millainen on somen rooli nykypäivän radiossa?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia viime viikonloppuna nuorten toimintakeskus Hapessa, jossa vietettiin Hatturadion syyskauden avajaisia. Nuorten radiotoimittajien kysymyksiin pääsivät vastaamaan NRJ:n Jere Jääskeläinen, YleX:n Eve Väyrynen, Yle Puheen Juuso Pekkinen ja Bassoradion Iida Rauhalammi.

Ryhmissä toteutetut haastattelut on nyt julkaistu HattuMedian Soundcloudissa, ja voit kuunnella ne myös tämän jutun yhteydestä.

Hatturadio 2.0
käynnistyy pian

Viikonlopun ohjelmaan kuului haastattelujen teon lisäksi suoran lähetyksen ja radion erilaisten roolien haltuunottoa sekä HattuMedian tulevan toiminnan suunnittelua.

Sunnuntain suunnittelupäivässä ideoitiin mm. Hatturadion soittolistan uudistamista sekä ohjelmakartan monipuolistamista. Lisäksi päätettiin, että vastedes radiotoimittajat kokoontuvat Hapessa joka kuukauden viimeinen perjantai miettimään yhdessä radion uusia kujeita sekä kouluttautumaan entistä paremmiksi radiotoimittajiksi.

Uudistuvan Hatturadion suunnittelua jatketaan Hapessa perjantaina 29.9. klo 17–20. Radion ohjelmat käynnistyvät lokakuun aikana, joten stay tuned!

 

Haluatko sinä mukaan Hatturadion toimitukseen?

HattuMedian toiminta on avointa ja ilmaista kaikille 15–25-vuotiaille median teosta kiinnostuneille. Jos mielit mukaan radiotoimitukseen, laita viestiä Elinalle (elina.mayra(a)hel.fi, puh. 040 334 6752) niin pääset mukaan tiimiin!

Lähde: Hattumedia RRS uusi