Vr lasit

 

Miten saatiin/mitä ovat

Operaatio Pulssi oli saanut tietää että atk-yksikkö on hankkinut vr-lasisettejä joita nuorisotalot voivat lainata.

Päätettiin lainata niitä meidän peliyöhön.

Lasisettiin kuului ps4 pro konsoli, ohjauskeppimeiningit,itse lasit, pleikkarikamera ja kasa piuhoja joten muuta ei tarvittu nutalla tämän setin pyöritykseen kun vain telkkari mihin nämä kaikki kytkeä.

Lasit toimivat niin, että ne laitetaan silmille ja pleikkarikamera laskee sinun sijainnin ruudulla ja ohjauskeppitangot toimivat sinun virtuaalikäsinä. Ensimmäistä kertaa kun pääsee jotain peliä pelaamaan, on fiilis huipussaan. Ihan kun olisi spawnannut kokonaan uuteen maailmaan ja oikea maailma unohtuu hetkeksi. Lasien heijastama kuva sinun verkkokalvoillesi on niin aidon tuntuinen, hyvä esimerkki tästä oli kun pelasi ampumapeliä ja tähtäsi yhdellä silmällä niin se oikeasti tähtäsi pelissä asetta. Ajopeleissä tuntuu oikeasti siltä kuin istuisi auton ohjaamossa.

 

 

Peliyö

Ennen peliyötä saatiin lasit kytkettyä ja toimimaan. Tovi meni ennen kun pääsi perille, mutta se ei loppujen lopuksi ole niin vaikeaa jos on playstationia ennestään käyttänyt. Kun nuoret tulivat talolle, olivat he innokkaita kokeilemaan laseja niin, että jonoa kertyi. Ensimmäinen asia mitä kannattaa nuorille opettaa on itse lasin säätöjärjestelmä, jotta laseja ei rikottaisi.

Peliyössä opimme ohjaajat yhdessä nuorten kanssa miten pelejä pelataan ja mitkä ovat hauskimpia pelejä. Suosituimmaksi peleiksi osoittautui ammuntapeli nimeltä London Heist ja ajopeli nimeltä Driveclub Vr.

Nuoret olivat todella innoissaan laseista sillä suurimmalla osalla se oli heidän ensimmäinen kerta, kun he pääsivät tämmöistä kokeilemaan.

Kutosilta

Kutosiltana meillä oli järjestetty kuudesluokkalaisille erilaisia turnauksia ja toimintaa laidasta laitaan. Siinä vaiheessa kun he saivat tietää, että he pääsevät käyttämään vr laseja älysin, että meidän pitää duunata jonkinlainen jonotus systeemi sillä kokeilijoita oli paljon ja laseja vain kaksi.

Boss-nuoren (apuohjaaja) ideasta lähti idea, että voisimme järjestää ammuntakisan London Heist pelissä, niin saadaan jotain järkevyyttä siihen, että mitä pelataan ja kuinka kauan. Homma toimi siis niin että pelattiin ammuntarata kierros yksillä vr-laseilla ja otettiin siitä ylös high score ja toisilla vr-laseilla pelattiin sen aikaa ajopeliä missä voitiin cruisailla esim Japanin huudeilla ja nauttia maisemista.

Kuten odotettiin kuudesluokkalaiset pitivät kovasti laseilla pelaamisesta.

Kirjastoperjantai ja lauantai-ilta

Seuraavina päivinä laseja käytettiin vielä Malminkartanon kirjastolla nuorisotalon järjestämässä avoimessa illassa sekä Kannelmäen nuorisotalolla lauantai-iltana talon vakkarinuorille. Vastaanotto oli positiivinen ja lasit herättivät paljon mielenkiintoa, monet jo kyselivät että koska talolle saadaan omaksi kyseiset vehkeet. Täysin ongelmatonta laitteiden käyttö ei ollut, lasien luoma illuusio toisessa paikassa olemiselle sai jotkut (onneksi harvat) hieman huonovointisiksi ja yhtä tyttöä alkoi jännittää niin paljon että piti lopettaa peli kesken. Mutta suurin osa nuorista antoi pelkästään positiivista palautetta.

Suosittelen lämpimästi jokaiseen nuorisotaloon, sillä lähitulevaisuudessa nämä tulevat olemaan arkipäivää pelaamisessa ja kun hinnat vähän laskevat tämä tulee nuorten keskuudessa yleistymään.