Lähellä – valokuvia ja tekstiä 1.12.-14.12.2014

LAPINLAHTI 2012 081

“Sanat; tulla otetuksi tai jäädä jätetyksi. Vain ainainen edestakainen trafiikki. Ja siitäkin hetkestä pelkään, että se katoaa, unohdat ja sitten se ei ikinä ollutkaan.

Koko maailma on kuitenkin toisin, kun on edes joitain kohtia, missä voin olla kokonainen(olkoonkin se rikkinäinen ihminen). Olen aina pelännyt, että jos en kelpaa. Saan silti olla valoisa tänään, tai olla vaan. Ihmisarvo on jotain tällaista.”

(ote teoksesta)

Satu Mäkisen valokuvia ja tekstiä yhdistävä näyttely Lähellä on koettavissa Hapen Happisalissa 1.- 14.12.2014.  Näyttelyssä on esillä purjekankaalle painettuja valokuvia japanilaisista nukeista Suomen luonnossa. Teksti on esillä kuulokkeista kuultavana puheena— ääniteoksen kesto 16min 30sek.(lukijat Kirsi Heimonen ja Satu Mäkinen)

Lähellä tutkii nimensä mukaisesti lähellä oloa; suhteessa itseen ja toisiin. Lähellä on teksti tytöstä ja naisesta. Tytön kasvusta naiseksi ja tytöstä, joka on naisen sisällä. Lapsesta ja aikuisesta- siitä lapsesta, joka meidän kaikkien sisällä asuu.

Satu Mäkinen (1974) on vapaa taiteilija. Aikaisemmin hän on ollut mukana tanssi- ja teatteriproduktioissa ja esiintynyt mm. Eija-Liisa Ahtilan videoinstallaatiossa Marian ilmestys (2010)

Lähellänäyttely on ollut esillä ensimmäisen kerran tammikuussa 2013 Kallio Kunsthalle galleriassa. Teoksen on rahoittanut Helsingin Diakonissalaitos.