Hiljainen Mielenosoitus -näyttely Happisalissa 29.1.-17.2.

venlan opinnäyte 032

Hiljainen Mielenosoitus -näyttely koostuu kahdeksasta naisten asukokonaisuudesta.

Jokainen asukokonaisuus pohjautuu yhteen YK:n vuosituhattavoitteen artiklaan. Artikloita on asujen tavoin kahdeksan, ja ne tähtäävät maailman epäkohtien oikaisemiseen. Asut ovat osin käyttövaatteita, osin itsenäisiä taideteoksia. Näyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut vaatetusalan artesaani Venla Takkinen. Asut on valmistettu lähinnä kierrätysmateriaaleista, ja toteutuksessa on käytetty monipuolisia käsityömenetelmiä.

Venla Takkinen on Helsinkiläinen, 25-vuotias vaatetusalan artesaani. Hän on suorittanut vaatetusalan perustutukinnon, yksilölliset vaatteet, Koulutuskeskus Salpauksessa ja valmistunut kesäkuussa 2012. Takkinen alkoi työstää “Hiljainen mielenosoitus” -näyttelyä opinnäytetyönään. Opinnäytetyön puitteissa syntyi kolme asukokonaisuutta. Opiskeluiden jälkeen Takkinen on työstänyt näyttelyä omana projektinaan, tehden vain osa-aikaista palkkatyötä.

Ennen näyttelyä Takkisen suuntaus käsitöissä painottui esiintymisasuihin, lähinnä sirkuslaisille ja tanssijoille. Takkisen arvomaailma vaati ottamaan huomioon ekologisuuden sekä näyttelyasujen, oheismateriaalin että itse näyttelyn pystytyksen suhteen.