Leikkejä ja askartelua

Hapen äiti-lapsi-ryhmässä nuoret äidit pääsevät tapaamaan toisiaan ja harrastamaan lastensa kanssa. Keskiviikkoiltapäivänä paikalla ovat 21-vuotiaat Paula ja Noora lapsiensa kanssa. Paulan poika Manu pörheltää ympäri Värkkäämöä, Nooran lapsi Urho puolestaan maalaa vesiväreillä. Naiset tapasivat toisensa nuorisoasiainkeskuksen Tyttöjen Talolla, kun molemmat vielä olivat raskaina. Noora tuli mukaan Hapen äiti-lapsi-ryhmään, ja vinkkasi siitä Paulallekin. Nyt molemmat puuhastelevat Hapessa tyytyväisinä joka keskiviikko.

”On tää tosi kivaa toimintaa, aina on jotain erilaista tekemistä”, kertoo Paula. Ryhmäläiset ovat päässeet muun muassa opettelemaan valokuvaamista, piirtämistä, askartelua sekä kirjanpainantaa. Eräänä keskiviikkona tehtiin myös temppurata. ”Se oli lasten mielestä kaikkein paras kerta”, Noora naurahtaa.

Toiminta suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan, ja aina niin että tekeminen soveltuu sekä aikuisille että lapsille. ”Kyllä lapsetkin jaksavat aina jonkin aikaa tehdä hommia”, äidit kertovat. Pari tuntia on kuitenkin pitkä aika olla aloillaan, joten jossain vaiheessa lapset alkavat leikkiä toistensa kanssa. ”Aina se siihen riehumiseen menee”, Paula paljastaa.

Joukko on pysynyt pienenä, mutta lisää äitejä ja lapsia mahtuu mukaan. ”Pari on jo jäänyt pois”, valittelevat ryhmäläiset. ”Tämä on kuitenkin niin hauskaa, ja on hienoa nähdä kun oma lapsi puuhailee”, kertoo Paula. ”On mahtavaa, että voi tällä tavalla antaa lapselleen mahdollisuuden askarrella ja tehdä enemmänkin”, kiittelee puolestaan Noora. Manu ja Urho ovat varmaankin samaa mieltä.

Äiti-lapsi-ryhmä kokoontuu Hapessa joka keskiviikko kello 15-17. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Lisätietoja: Arja Huotari (040-1761 147, arja.huotari@hel.fi) ja Minna Kaljunen (040 169 6278, minna.kaljunen@hel.fi)