Global Game Jam 2012 lähestyy: ilmoittaudu mukaan!

Vuosittainen, suurin maailmanlaajuinen pelinkehitystapahtuma Global Game Jam järjestetään jälleen 27.1.-29.1.2012. Tapahtuman aikana osanottajat luovat pelin alusta loppuun pienissä ryhmissä samanaikaisesti ympäri maailmaa. Aikaa pelin kehittämiseen on 48 tuntia.

Tapahtumaan odotetaan tuhansia pelinkehittäjiä. Suomesta osallistuu 8 kaupunkia: Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Kajaani, Kouvola, Outokumpu ja Lappeenranta. Mukana olevat paikkakunnat muodostavat yhdessä Finnish Game Jamin, yhteistyönä toimivien sijaintien ryhmän.

Suomalaisen pelikulttuurin korkea taso on näkynyt tapahtumassa jo aiempina vuosina. Vuoden 2009 Global Game Jamin yhteydessä järjestetyssä kilpailussa peräti neljä suomalaista peliä sijoittui kymmenen joukkoon yli 1500 pelin joukosta.[1] Lisäksi suomalaisen peliteollisuuden kärkikaarti on tapahtumassa läsnä. Paikalla ovat mm. Frozenbyte, Digital Chocolate ja Kuuasema sekä monia muita yrityksiä.

Osallistumaan ovat tervetulleita niin opiskelijat, ammattilaiset kuin amatööritkin. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan pelinkehitykseen, tavata uusia ihmisiä ja kokeilla jotain erilaista, inspiroivaa ja innovoivaa! Vaikka viikonloppu vaatiikin veronsa, päällimmäisenä on kuitenkin innostunut ilmapiiri, hedelmällinen yhteistyö ja myös hauskanpito.

Ilmoittautuminen on alkanut ja jatkuu 16.1. asti, tule mukaan osoitteessa www.finnishgamejam.fi!

Lisätietoa: www.globalgamejam.org ja www.finnishgamejam.fi, facebookissa Finnish game Jam.

Finnish Game Jam

FGJ-koordinaattori

Annakaisa Kultima

annakaisa.kultima@uta.fi