Keksikerhon juontajat Nadja ja Kiraz haastattelussa

HattuMedian tiloissa käy puheensorina, kun HattuAkatemian opiskelijat suunnittelevat syksyn ohjelmaa. Hieman ennen kello seitsemää kaksi nuorta naista pyyhältää ovista sisään. He ovat Nadja ja Kiraz, Keksikerho –radio-ohjelman juontajat. Vaikka heillä on kiire, ehtivät he antaa pikaisen haastattelun ennen lähetyksen alkua. Nadja on kaksikosta kokeneempi, hän tuli mukaan juontamaan Keksikerhoa keväällä 2010. Vuotta myöhemmin hänen juontajaparinsa jäi lomalle, ja studioon seuraa pitämään saapui Kiraz.

Keksikerho pyritään Nadjan mukaan pitämään enemmän asiasisältöisenä, koska “mistä vaan nyt voi kuunnella musiikkia”. Aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, samoin kuin musiikkivalikoimakin. “Kaikkea reggaen ja brutaalin death metalin väliltä”, kertoo Nadja. Silloin tällöin joku musiikkigenre pääsee erikoissyyniin sille pyhitetyssä teemalähetyksessä. ”Kaikesta höpistään”, toteaa Kiraz.

Tuleeko studiossa ikinä tilanteita, jossa ei vain keksi sanottavaa? ”Ai tuleeko!”, nauravat molemmat. ”Kaikkein paras on vaan puhua mitä vaan, antaa sen toisen jäätyä rauhassa”, Kiraz vinkkaa. Juontajaparin välinen yhteys on avainasemassa radiotyössä. Nadjan mukaan parilla on ”pakko synkata”. Hyvä juontaja on kaksikon mukaan sosiaalinen ja sanavalmis. ”Pitää koko ajan keksiä jotain sanottavaa”, lisää Kiraz.

Lähetykset syntyvät välillä suunnitellen, välillä improvisoiden. ”Yleensä lähetys on sitä parempi, mitä enemmän sitä on suunniteltu”, paljastaa Nadja. Ohjelmassa haastatellaan paljon nuoria artisteja, ja tulevaisuudessa on suunnitelmissa saada studiovieraaksi pari isompaakin nimeä. Nadjalla on myös toiveena tuottaa Happeen keikka, joka esitettäisiin livenä myös radiosta.

Keksikerhoa voi kuunnella joka torstai kello 19-20 HattuMedian sivuilta.

"Mitä muutakaan tekemistä jengillä on sateisena torstai-iltana seitsemältä kuin kuunnella meitä", kysyy Nadja (oik.).