Sinustako mediantekijä?

Haluaisitko kokeilla toimittajan työtä tai kuvaamista?

Silloin sinun kannattaa tulla HattuAkatemiaan! HattuAkatemia on nuorisoasiainkeskuksen ja HOK-Elannon sosiaalisen median yhteistyöprojekti, jossa voit kehittyä mediatuotannon ammattilaiseksi. HattuAkatemiassa kokeillaan radiojournalismia, valokuvausta, toimittamista ja videoiden tekemistä sekä kameran edessä että takaa. Juttuja tehdään mm. nettiin, StadiTV:lle, radioon ja sosiaaliseen mediaan.

HattuAkatemiassa opitaan mediaa teoriassa ja käytännössä. Koulutuksessa käydään läpi teknisiä perustaitoja kuten laitteiden ja ohjelmien käyttöä, sosiaalisia taitoja kuten esiintymistä ja äänenkäyttöä sekä taiteellisuutta ja journalistisia oppeja. Teoriaa seuraa aina käytäntö. Käytännön työ suoritetaan nuorisoasiainkeskuksen tapahtumissa ja HOK-elannon yhteistyökumppaneiden luona Juttutarjotinta hyödyntäen. HattuAkatemian toimituskokouksissa käymme porukalla läpi Juttutarjottimen antimia, suunnittelemme ja toteutamme töitä, teemme erilaisia mediaharjoitteita sekä kuulemme ammattilaisten vinkkejä tekemiseen.

HattuAkatemia antaa sinulle loistavan mahdollisuuden päästä jyvälle mediatuotannosta, saamaan käytännön työkokemusta sekä lisäarvoa ansioluetteloosi. Harrastajalle akatemia tarjoaa mahdollisuuden kehittyä mediaosaajaksi ja tietenkin erittäin hauskaa tekemistä mahtavassa seurassa! HattuAkatemiasa työskennellään ammattitason välineillä, ammattilaisten opastuksella.

Akatemiassa voit keskittyä yhteen osa-alueeseen tai suorittaa kaikki moduulit, jotka ovat:
Radio-ohjelma
Valokuvaus
Toimittaminen
Videokuvaus

Yhden HattuAkatemian osa-alueen voit suorittaa vaikka viikossa tai kuukaudessa oman aikataulusi mukaan. Diplomit jaetaan puolen vuoden välein, joten ýhden puolivuotisen kauden aikana on mahdollista suorittaa vaikka kaikki Akatemian osa-alueet. Diplomin saatuasi voit toimia HattuMedian toiminnassa itsenäisesti. Suosittelemme monen moduulin suorittamista, jolloin sinulla on hallussasi koko median kirjo, ja saat itsellesi suoritetuista moduuleista HattuDiplomin.

HattuAkatemian toiminta on tarkoitettu pääasiassa 15-25 vuotiaille pääkaupunkiseutulaisille. Toimintaan osallistuminen on maksutonta, mutta sinulla on oltava voimassa oleva Nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortti.

Syksyn 2011 ohjelma:
8.9.-8.12.2011 HattuAkatemian toimituskokous torstaisin klo 18-20.
1.10.2011 Radio-ohjelman teko –kurssi klo 12-18
19.11.2011 Radiomainos-kurssi klo 12-18
18.-20.11.2011 Valokuvausleiri Bengtsårin leirisaaressa

Kiinnostuitko HattuAkatemiasta vai jäikö kysyttävää? Laita meiliä osoitteeseen: hattuakatemia@hel.fi tai katso lisää osoitteesta hattu.net.